Kaasahaarav draama „Kompra“, mis põhineb tõsielusündmustel, jõuab kinodesse 30. septembril

Kaasahaarav draama „Kompra“, mis põhineb tõsielusündmustel, jõuab kinodesse 30. septembril. Tänu tipptasemel lavastajatööle ning Aleksei Gorbunovi, Mihhail Gorevoi ja veetleva Poola näitlejatari Joanna Kuligi („Külm sõda“) suurepärasele mängule köidab see kõiki tõsiste väärtfilmide sõpru. Peaossa kutsus režissöör tänapäeva ühe tuntuma Prantsuse näitleja Gilles Lellouche’i .

Diplomaat Mathieu (Gilles Lellouche), kes määrati juhtima Alliance Françoise’i Siberis, asub kohe uusi ametikohustusi täitma. Ehk aitab elukutsevahetus tal pereprobleeme lahendada ja abielu päästa. Ent kõik plaanid, eesmärgid ja unistused purunevad. Aus ja heasüdamlik Mathieu, kes esindab Siberi sügavustes Prantsusmaa huve ja kultuuri, ei oleks osanud ettegi kujutada, et kohalikele Prantsuse kunsti tutvustades ja veetleva neiuga saatuslikku tantsu tantsides satub ta julmuse poolest kurikuulsa FSB sihikule.

Mathieu’d süüdistatakse oma nelja-aastase tütre vägistamises ja ta arreteeritakse oma kodus Irkutskis. Pikapeale saab selgeks, et ta toodi ohvriks FSB ja kohalike oligarhide kompromissile. Mathieu’d hoiatatakse, et kuigi süüdistus on fabritseeritud, mõistetakse ta nagunii süüdi ja pannakse vangi. Eeluurimisisolaatoris peab Mathieu taluma suuri alandusi.

Kaitset pole kuskilt loota, Prantsuse võimud on abitud. Mathieu peab otsustama, kas oodata kohut Vene vanglas või mahalaskmisega riskides põgeneda. Otsustanud põgeneda, pole enam taganemisvõimalust. Mathieu’st saab kõige tagaotsitum rahvusvaheline kurjategija. Algab võitlus elu eest – üksi hambuni relvastatud FSB kaastöötajate ja rahvusvahelise jälituse vastu. Põgenikuna võib Mathieu loota ainult õnnele, leidlikkusele ja salapärasele tundmatule, kes aitab teda eluga riskides kõige raskemates olukordades. Kahe erakordse isiksuse vahel tekib eriline side.

Kas neil õnnestub läbi paksude metsade ja Eesti soode jõuda Euroopa Liidu piirini?

Emotsionaalselt mõjuv film ja purunenud inimsaatused ei jäta kedagi ükskõikseks. Dramaatilistest sündmustest, kirest, keerulisest armastusest, sõprusest, eneseohverdusest rääkiv film jõuab kinodesse 30. septembril.