Mesilane Maia lendab kinno

Sel talvel saabub suviselt aasalt suurele ekraanile mesilane Maia  koos oma lendavate, hüplevate ja roomavate putukate-satikatega. 2. jaanuaril Eesti kinodes linastuv täispikk joonisfilm mesilase Maia ja ta sõprade seiklustest on dubleeritud eesti keelde.

Uues kogupere joonisfilmis satub püsimatu mesimumm Maia koos oma sõprade mesilase Willi ja rohutirts Flip’iga ohtlike sündmuste keskele. Sõbrad saavad juhuslikult teada Mesilasema vastu sepitsetavast vandenõust. Lisaks ohustavad nende rahumeelset ja toredat mesilastaru sõjakad vaablased.

1912. aastal ilmavalgust näinud samanimelise lasteraamatu peategelane mesilane Maia pidi kehastama  ideaalselt kodanikku, kes elab keerulises, kuid ideaalselt organiseeritud ühiskonnas. Paraku oli sellel mesimummil lisaks uudishimule ja vigurdamisele nii suur loominguline potentsiaal, et edasise adaptsiooni käigus läksid algsed omadused lihtsalt kaotsi.

Esmakordselt näidatigi filmi «Mesilane Maia» suurel kinolinal 1926. aastal. Tolleaegses 9-minutilises filmis
näidati esmakordselt kinolinal ehtsaid putukaid.

Kuid ülemaailmse tuntuse saavutas jaapanlaste loodud animasari «Mesilane Maia», mis jooksis  teleekraanidel aastatel 1975–1980. Mesimummi ja ta sõprade seiklused võitsid laste südamed nii Soomes, Lõuna-Aafrikas, Hiinas kui Ekvadoris. Animasari tõlgiti 42 erinevasse keelde.

Juba jaanuarikuus saavad väikesed kinovaatajad kaasa elada mesilase Maia ja tema sõprade seiklustele, nende vanemad aga meenutavad värske mee ja kasteheina järgi lõhnavat lapsepõlve.

Vaadake filmi ’’Mesilane Maia’’ Eesti kinodes alates 2. jaanuarist!