Näitleja Ben Kingsley jälle hullumajas

70-aastane Oscariga pärjatud sir Ben Kingsley on üks neist näitlejatest, kes suudab edukalt sisse elada paljudesse rollidesse, kuid tundub, et on üks, mis talle eriti sobib –  hullumaja juhataja roll, sest see on juba teine kord, kui filmitegijad ta taolisesse situatsiooni palkavad.

Esimest korda oli Kingsley selles rollis Martin Scorsese pinevas thrilleris „Suletud saar“, kus ta mängis kriminaalsete hullude vaimuhaigla juhatajat. 14. novembril esilinastuvas thrilleris „Stonehearsti vaimuhaigla“ on tema roll sedavõrd keerulisem, kuna seekord mängib ta vaimuhaigla isehakanud juhatajat, kes tegelikult on hullumaja patsient. Kuigi mõlemas rollis on raske mõista karakteri tõelisi motiive, tundub et Silas Lambi karakter jättis sir Ben Kingsley´le sügava mulje: „On väga võimukas tunne mängida karakterit, kes areneb ning kujundab oma tulevikku ise. Ta võtab ohjad enda kätte, et saad inimeseks, kelleks ta tahab saada ja ehk isegi väärib saada.“

Film „Stonehearsti vaimuhaigla“ avab vaatajale 19. sajandi psühhiaatriahaigla eripärad, mis erinevad tänapäeva arusaamadest vaimuhaiguste ravimises. See pakub õõvastavat ülevaadet tolleaegsetest meetoditest, mis tänapäeva mõistes tunduvad piinamisena. Pimeda õhustiku loob ka asjaolu, et film põhineb Edgar Allan Poe jutustusel.

Filmis teevad kaasa briti näitlejate paremik eesotsas Kate Beckinsale´i ja Oscariga pärjatud sir Michael Caine´iga ning kinodesse jõuab see juba järgmisel nädalal.